Адреса:
бул. Кузман Јосифовски Питу
бр.19 локал 6, 1000 Скопје
Телефон / факс:
+389 2 3130-900
 
English

Графички дизајн

Зошто ГРАФИЧКИ ДИЗАЈНЕР?

Ако имате силно креативно чувство и уживате во работа со компјутер, тогаш вашата идна професија е ГРАФИЧКИ ДИЗАЈНЕР. Сте избрале интересна и креативна професија која можете самостојно да ја работите во домашна атмосфера или тимски во маркетинг агенции или во дизајнерски студија. Тоа е професија која Ви нуди безгранични можности и Ви ги проширува хоризонтите во развојот на професионалната кариера.

Клучни придобивки:

  • Креирање на ефективни дизајн пораки и намалување на непродуктивно потрошеното време,
  • Брзо решавање на дизајн проблеми преку јасна и концептуална мисла,
  • Збогатување на визуелниот вокабулар,
  • Усовршување на компјутерски вештини во Adobe апликациите,
  • Зголемување на интелектуалната љубопитност преку интеракција, промена на ставовите и развивање на вештини за комуникација преку слики.

#

Предмет

Часови

I семестар

II семестар

1

Ликовни елементи и цртање

26

 

2

Современа теорија на боја

16

 

3

Графичко проектирање

26

 

4

Типографија

56

5

Дигитална манипулација на фотографија

26

 

6

Форми на графички дизајн

26

 

7

Портфолио

26

 

8

Креирање на имиџ кампања

26

 

9

Маркетинг и адвертајзинг

26

 

10

Подготовка за печат

26

 

11

Adobe Photoshop

60

 

12

Adobe Illustrator

60

 

13

Adobe InDesign

60

 

 

ВКУПНО часови:

460

 

 

Програмата за Графички дизајн е усогласена според комерцијалните потреби кои ги диктира пазарот и целосно е насочена кон поединецот за стекнување на уметничко, креативно и практично знаење.


© Семос Едукација, 2010
design by Семос Мултимедиа